Zwanger zijn is iets prachtigs. Je maakt immers nieuw leven door middel van je eigen leven. Iemand kennen die zwanger is, is natuurlijk ook prachtig. Je ziet eigenlijk het hele proces van de bevruchting tot de bevalling, en daarna ook nog het kindje opgroeien. Zwanger zijn kan erg lastig zijn, maar gelukkig zijn er dingen die het iets makkelijker maken, zoals babyshowers! De herkomst van babyshowers Het gebruik van een babyshower wanneer iemand jarig is, is in India ontstaan. Het was een tradioneel feest, waarbij het huis van de zwangere wordt versierd. De zwangere wordt in het zonnetje gezet, krijgt wensen en cadeaus van vrienden en familie. Vooral de schoonfamilie speelt een belangrijke rol, die aangeeft dat de zwangere en het kind welkom zijn in de familie.  In het Noorden van Amerika zijn de zogeheten 'babyshowers' ook erg populair. Er is eigenlijk geen Nederlandse benaming voor een babyshower, kraamfeest komt misschien nog het dichtst in de buurt. Het verschil tussen een babyshower en een kraamfeest is wel dat de babyshower voor de bevalling is en een kraamfeest na de bevalling. In Noord-Amerika ligt de nadruk meer op het verwennen van de zwangere, met vooral cadeaus die handig zijn voor of na de bevalling, zoals babykleertjes.  Hoe ziet een babyshower eruit? Ikzelf ben al naar meerdere babyshowers geweest. De babyshower hangt heel erg af van de persoon die zwanger is. Soms heeft de zwangere zelf een babyshower georganiseerd, maar veelal wordt dit ook door de vriendinnen gedaan. Wanneer het geslacht al bekend is, wordt het huis versierd in vooral die kleur (blauw/roze). Wanneer het geslacht nog niet bekend is, is het veelal een mengelmoes van blauw en roze. Men maakt lekker, veelal zoet eten zoals taart of de bekende 'cakepops'. Vaak worden er ook spelletjes gespeeld tijdens een babyshower.  De spelletjes tijdens een babyshower Er zijn verschillende spelletjes die gespeeld worden tijdens een babyshower. Het is een traditioneel gebruik en vaak kan je er kleine 'prijsjes' mee verdienen. Tegenwoordig is het meer lol hebben met je vriendinnen om alle 'stress' van het zwanger zijn even te kunnen vermijden. Ook deze spelletjes hangen erg af van de persoon. Sommige mensen gaan potjes babyvoeding proeven en raden, anderen proberen blind een baby een luier om te doen (wel een pop dan uiteraard). Weer anderen zoeken het creatiever en gaan rompertjes verven.  Welk cadeau neem ik mee naar een babyshower? Van alle tradities en gebruiken is een cadeau meebrengen natuurlijk wel een must. Maar wat geef je aan een zwangere vrouw, zeker als het geslacht nog niet bekend is en je weet dat ze zoveel andere cadeaus gaat krijgen? Het blijkt dat veel zwangere vrouwen het liefst een cadeaubon krijgen, zeker als ze al een kind hebben. Maar dit betekent niet dat je een cadeaubon geven moet, je kunt makkelijk een leuk pakket samenstellen. Met bijvoorbeeld unisex babykleertjes, boeken voor/over moeder en baby, een mooie luiertas en natuurlijk niet te vergeten iets om de moeder lekker te verwennen, zoals een avondje uit eten met de vader.

Delen